fbpx

Atmosfeer

Als 36-jarige gepassioneerde tuinarchitect zit het ontwerpen bij mij in het bloed. Mijn grootvader was een talentvolle binnenhuisarchitect en designer, en van mijn moeder heb ik de liefde voor planten en de natuur meegekregen. Het samenspel tussen ontwerp en natuur intrigeerde me al van jongs af aan, en dat is precies wat me aantrok in de tuinarchitectuur: de plek waar creatief design en de natuurlijke wereld samenkomen.

Na mijn studie landschaps- en tuinarchitectuur in Brussel heb ik ervaring opgedaan als tuinarchitect bij een ontwerp en aanleg bedrijf, waar ik mijn vaardigheden verder heb verfijnd. Inmiddels werk ik zelfstandig en kan ik mijn eigen visie en stijl volledig tot uiting brengen in elke tuin die ik ontwerp.

Een tuin als verlengstuk van jouw leven

Voor mij is een tuin meer dan alleen een mooie buitenruimte. Ik geloof dat een tuin een verlengstuk moet zijn van je huis en je persoonlijkheid. Het moet een plek zijn waar je je thuis voelt, waar je kunt ontspannen, en waar je samenkomt met de mensen van wie je houdt. Bovendien moet je van de tuin kunnen genieten, ongeacht het seizoen. Zelfs in de winter is een goed ontworpen tuin een lust voor het oog – zowel binnen als buiten.

Ontwerpen met de natuur als partner

Wat ik zo bijzonder vind aan het ontwerpen van tuinen, is de samenwerking met de natuur. Elke tuin is uniek, omdat de omgeving, de hoogteverschillen, en de specifieke kenmerken van de woning een grote rol spelen in het ontwerp. Het zijn juist deze elementen die voor een leuke uitdaging zorgen. Waar anderen misschien obstakels zien – zoals schaduwrijke plekken, hoogteverschillen of seizoensveranderingen – zie ik kansen. Ik hou ervan om speels om te gaan met terreinverschillen, of verlichting zo te plaatsen dat je ook in de wintermaanden volop kunt genieten van je tuin.

Een tuin voor alle zintuigen

Een tuin is niet alleen een visueel spektakel, maar moet ook een plek zijn die al je zintuigen prikkelt. Het zachte ruisen van bladeren in de wind, de geur van verse bloemen na een regenbui, het gevoel van gras onder je voeten – al deze elementen zijn belangrijk in mijn ontwerpen. Ik werk met oog voor detail en luister naar jullie wensen en dromen, zodat het eindresultaat niet alleen praktisch en mooi is, maar ook een plek waar jullie elke dag van kunnen genieten.

Jouw verhaal, vertaald in groen

Mijn werkwijze draait om het leren kennen van jullie unieke stijl en verlangens. Of je nu droomt van een rustige plek om tot jezelf te komen, een avontuurlijke speelruimte voor de kinderen, of een levendige tuin voor gezellige etentjes met vrienden en familie – ik zorg ervoor dat je tuin écht jouw verhaal vertelt, zodat je tuin een plek wordt waar je niet alleen van houdt, maar ook echt in leeft.