fbpx

Atmosfeer

Om ervoor te zorgen dat jullie droomtuin werkelijkheid wordt, doorlopen we samen een aantal stappen. Zo zorgen we ervoor dat elk detail klopt en dat de tuin perfect aansluit bij jullie wensen en levensstijl. Hier is hoe we te werk gaan:

Stap 1: vrijblijvende kennismaking

We starten met een vrijblijvende kennismaking bij jullie thuis. Tijdens dit gesprek bespreken we jullie wensen, dromen, en ideeën voor de tuin. Ik luister graag naar wat jullie belangrijk vinden: van stijlvoorkeuren en kleuren tot de functionele behoeften en het budget. Tijdens dit gesprek krijgen jullie ook een goed beeld van mijzelf en mijn diensten als tuinarchitect. Op basis van mijn waarnemingen van jullie tuin (hoogteverschil, grootte) en het bespreken van jullie wensen, stel ik voor jullie een vrijblijvende offerte op.

Stap 2: opmeting

Jullie zien het helemaal zitten om met mij als tuinarchitect verder te gaan, en zijn akkoord met de offerte voor jullie dossier? Dan kom ik langs voor het opmeten van jullie tuin. Ik breng alle bestaande elementen in kaart, zoals bomen, struiken, paden en hoogteverschillen. Dit geeft ons een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en beperkingen van de tuin.

Stap 3: voorontwerpen

In de fase van voorontwerpen; maak en bespreek ik met jullie niet één maar twee voorontwerpen! Deze unieke benadering biedt jullie de kans om de verschillende mogelijkheden voor je buitenruimte duidelijk te zien en helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze.

Door het aanbieden van twee ontwerpen krijg je niet alleen een duidelijker beeld van de mogelijkheden, maar ook de ruimte om de verschillende stijlen en indelingen naast elkaar te leggen. Deze variatie maakt het makkelijker om te ontdekken welke elementen je aanspreken en hoe deze in jouw tuin tot hun recht kunnen komen.

Het presenteren van twee voorontwerpen stimuleert bovendien een open dialoog. Jouw feedback is essentieel, en door de sterke punten van beide ontwerpen te bespreken, kunnen we samen de ideale tuin creëren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en uniek.

Kortom, deze fase van het ontwerpen is niet alleen een creatieve stap, maar ook een kans om jouw stem in het proces te laten horen. Zo verzekeren we ons ervan dat jouw droomtuin werkelijkheid wordt.

Stap 4: de uitwerking

In de fase van de uitwerking nemen ik alles wat we tijdens de presentatie van de voorontwerpen hebben besproken en giet ik dit in één uitgewerkt plan met materialen, verlichting + beplantingsplan.

Tijdens deze fase komt er veel meer detail kijken bij de plannen voor de tuin. We bespreken de specifieke beplanting die het beste past bij jouw tuin en persoonlijke voorkeuren, evenals de juiste materialen. Daarnaast wordt ook de verlichting van je tuin uitgewerkt. Goede verlichting is essentieel voor de sfeer en functionaliteit van de buitenruimte, zowel overdag als ’s avonds. We bespreken de verlichting die de mooiste elementen van jouw tuin accentueren en zorgen voor een uitnodigende ambiance.

Om nog een duidelijker beeld te krijgen van het ontwerp, kan je kiezen voor een 3D-visualisatie. Dit visuele hulpmiddel helpt je om een realistisch beeld te krijgen van hoe de tuin eruit zal zien.

Stap 5: vergunningen

Voor sommige projecten, zoals een tuinkamer of zwembad, zijn vergunningen nodig. Mocht dit het geval zijn, dan help ik jullie door het vergunningstraject. Ik zorg ervoor dat alle benodigde documenten in orde zijn, zodat jullie zorgeloos kunnen genieten van jullie nieuwe tuin. Het aanvragen van een vergunning is niet altijd nodig, maar als het moet, ben ik er om het proces vlot te laten verlopen.

Stap 6: aanleg

De laatste stap is de aanleg van jullie tuin. Of jullie nu kiezen om de tuin zelf aan te leggen of dit overlaten aan een professionele tuinaannemer, ik blijf betrokken. Ik bied ondersteuning en begeleiding tijdens de aanleg om te zorgen dat alles verloopt volgens het ontwerp en jullie wensen.